Vi hjelper deg å bli en hverdagsprepper

Norsk Prepper

Vi hjelper deg med beredskapslager

Hvordan langtidslagre hvete og korn

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du lagrer mat over lenger tid. Hvis du planlegger å være forberedt, må du lagre mat som kan vare lenge uten å bli ødelagt. Hvete, korn, ris og pasta er utmerkede alternativer. Problemet er at insekter også liker å spise disse matvarene og kan ødelegge det du lagrer veldig raskt. For å sørge for at tørrmaten holdes trygg, har Norsk Prepper utviklet et sett med retningslinjer for å forbedre overlevelsesevnen til matforsyningen din. Denne listen inneholder minimum av utstyr du trenger til ditt beredskapslager.

I ditt beredskapslager ønsker du å kontrollere følgende forhold for å unngå ødelagt mat:

  • Fuktighet: Må holdes under 12 % for å forhindre vekst av mugg og kjemisk nedbrytning
  • Oksygen: Må være fri for oksygen for å drepe alle insekter og larver som kan ødelegge maten
  • UV-LYS: Må holdes unna direkte sollys for å forhindre kjemisk nedbrytning av mat
  • Skadedyr: Oppbevares i mylarposer og plasttønner med fuktighets- og oksygenabsorberende midler for å drepe insekter, hindre larver i å overleve og unngå skade fra gnagere.

*Oppbevar mat under 16 grader celsius for å opprettholde frøets levedyktighet for spiring og redusere tap av næring.

Hvordan pakke mat for langtidslagring?

Denne videoen viser de hvordan du forsegler mylarposene med et vanlig strykejern:

Oksygenabsorberne og tørkemiddel poser som følger med i Norsk Prepper-sett vil trekke ut gjenværende innestengt luft og fukt. Du bør bruke 1 oxygen og 1 fukt absorber per mylarpose.

Gode fremgangsmåter for lagring

  1. Merk fatene og posene tydelig for å gjøre det lettere å identifisere følgende:
  1. Hvilken mat som lagres
  2. Når maten er kjøpt inn og “best før” dato
  3. Når den ble pakket

2. Roter maten slik at ingen produkter er eldre enn 5 år.

3. Sjekk tilstanden til den lagrede maten hver 3. måned for å sikre at den er stabil

Studier har indikert at hvete pakket i metallbokser (uavhengig av oksygennivå og topprom) holdt i 32 år ved romtemperatur eller kjøligere gjorde akseptabelt brød for de fleste forbrukere.

Kjøp ferdig beredskapslager her.

Referanser

https://extension.usu.edu/preserve-the-harvest/research/storing-wheat

https://scholarsarchive.byu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1031&context=facpub

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *